вторник, 2 август 2016 г.

Рио 2016 предизвикателството на охраната

снимка xinhuanet.com

След европейското във Франция другото значимо събитие във света на спорта, тази година са летните олимпийски игри в Рио де жанейро. Властите във Франция успяха да се справят с опазването на кворума от терористични заплахи, като даже се разбра, че са осуетили няколко плана. Техните колеги на Бразилия преди 2 години също успяха да се справят с охраната на световното 2014та.

Тогава все още нямаше такива заплахи от различни терористични групировки, докато сега ситуацията е по напрегната в световен мащаб. И имайки се пред вид съвем скорошни събития, службите за борба с тероризма и другите останали служби в системата, трябва да бъдат нащрек денонощтно ако искат всичко да мине без инциденти от такова естество.

снимка rio2016.com


Като цяло бразилската полиция и армия имат опит в тази сфера от гледна точка на това, че там има много банди, чиято единствена цел е да отвлича и ограбва. Жертвите на бандите са обикновенно,или местни богаташи или туристи, за които после да се иска откуп. Лошото при терористите е, че те не искат откуп. Те са си убедени в тяхната вяра и убиват невинни хора заради убеждения.

До старта на игрите остават само 3 дни. Самите играчи и техните наставници настанени в олимпийското село ще бъдат охранявани, така че и пиле да не може да прехвръкне. Властите ще направят всичко, което е по силите за да предпазят феновете на спорта и турситите, като цяло.

Няма коментари:
Write коментара

Коментари