вторник, 2 август 2016 г.

Родния трибагреник се развя в Рио

снимка rio2016.com

На специална церемония около полунощ българско време бе издигнат родният трибагреник в олимпийското село в Рио Де Жанейро. Всяка страна участник в игрите се радва на такова посрещане от домакините в определената международна зона за тази цел. Нашите спортисти, които първи пристигнаха в Рио се насладиха на топлото посрещане заедно с делегацията от официални лица и треньори.

Церемонията по вдигането на байрака се състоя от бразилски танци, символизиращи топлата бразилска кръв, джунглата и бразилския темперамент, след което прозвучаха химна на олимпийските игри, и българският химн.

Тази вечер на път към Бразилия тръгва и втората голяма група от таланти, които ще бранят честта на България. Очакваме силно представяне, а защо не и медали от Цвети Пиронкова и Григор Димитров в тениса. Българските грации в художествената гимнастика също имат шанс за медали, както и спортистите от джудото, и най-големи надежди възлагаме на Ивет Лалова в бягането. До началото на игрите остават броени дни и вече атмосферата в Рио ври и кипи. Желаем късмет и приятни емоции на цялата българската група в Рио.Няма коментари:
Write коментара

Коментари