четвъртък, 19 януари 2017 г.

Не много лесна победа за Гришо, който вече гледа към следващия кръг


Най-добрият български тенесист ще играе и на следващия кръг на Australian Open, след като се справи с корееца Хьон Чун в четири сетов мачс 1-6,6-4,6-4,6-4. Представителя на Южна Кореа показа прекрасна игра и взе първият сет с 1-6. Гришо заяви, че ако този мач се бе случил преди година, когато не беше в най-добрата си форма, най-верятно би го загубил.

                                
"Преди 6 месеца можеше да загубя мача, когато той изравни за 4-4 в четврътия сет си помислих (О не, пак ли ). Щастлив съм, че веднага успях да пробия" каза Григор пред ESPN. "Целта ми беше да го натисна още от самото начало, но бях твърде агресивен. После промених подхода и контролирах нещата" сподели още хасковлията.

                                
"Някои тенисисти имат проблем с този период, в който трябва само да тренират седмици наред, но аз не съм така. Обичам да работя и се наслаждавам на този период. Започнах още в средата на ноември, всичко беше по план и мина много добре" добави Димитров. Григор не забрави да похвали новия си наставник Дани Валверду. "Дани опрости нещата, опрости начина по който се подготвяме за мачовете и това си оказа своето влияние".

Следващият съперник на Григор Димитров е французинът Ришар Гаске, който демонстрира отлична форма с победата си над Карлос Берлок с 6-1, 6-1,6-1. Двамата имат 6 изиграни мача по между си, като статистиката е 5-1 в полза на французина. http://bit.ly/BG100EuroBonus

Няма коментари:
Write коментара

Коментари