понеделник, 26 юни 2017 г.

Хамилтън изригна срещу Фетел

източник bet365.com
Асът на Мерцедес Люис Хамилтън нарече шофирането на Себастиян Фетел (Ферари) по време на състезанието за Гран При на Азербайджан ''отвратително'' и ''неуважително". Лидерът в класирането при пилотите Фетел удари умишлено на два пъти болида на Хамилтън по време на кола за сигурност на пистата, в резултат на което германецът бе привикан в бокса за 10-секундно наказание поради опасно поведение на пистата.

http://bit.ly/BetfairPromoBG
В крайна сметка Фетел успя да завърши надпреварата в Баку на четвърто място, а Хамилтън финишира пети. След края на състезанието звездата на Мерцедес не пропусна да изкаже своето разочарование от действията на съперника, а по всичко личи, че след този инцидент добрите взаимоотношения между двамата вече са в миналото.

"Незнам какво трябва да е наказанието за подобно каране, но определено смятам, че санкцията, която той получи не бе достатъчна. Това просто не е спортсменско поведение. Това, което се случи бе неуважително от страна на Себастиян. Има деца, които ни гледат по телевизията и това поведение не прави чест на един четирикратен световен шампион. Ние сме най-добрите пилоти в света и просто не правим такива неща", каза Хамилтън.

След драматичната надпревара в Баку, спечелена от Даниел Рикардо, стана ясно, че ФИА ще отнеме три точки от актива на Фетел, като по този начин аванса на германския пилот спрямо Хамилтън се стопява на 11 точки. Следващия старт във Формула 1 ще се проведе на 9-ти юли в Австрия, където Фетел трябва да бъде много внимателен на пистата, или в противен случай може да отнесе наказание да не участва в едно състезание.
 
http://bit.ly/BetfairPromoBG

Няма коментари:
Write коментара

Коментари