петък, 9 февруари 2018 г.

Маестрото потвърди своето участие в Ротердам

източник bet365.com
Роджър Федерер ще се опита за сетен път да запише името си в историята, като се превърне в най-възрастният тенисист, изскачил се до лидерската позиция в АТР ранглистата. 36-годишният швейцарец ще участва с "уайлд кард" на започващия от 12 февруари турнир в Ротердам, Холандия (АТР 500), като при достигане до 1/2-финалите, ще измести Рафа Надал от върха.

http://bit.ly/BetfairPromotionBG
Роджър Федерер се доближи само на 155 точки от световния №1 Рафаел Надал, след като през януари за втори пореден път покори Australian Open и вдигна рекордна 20-та титла от шлема. "Маестрото" бе за последно на върха в мъжкия тенис през 2012 г. и ще се опита да подобри постижението на Андре Агаси, който бе лидер на 33 годишна възраст.

http://bit.ly/GOLDEN_GOALS
"Турнирът в Ротердам е специален за мен. Помня, когато играх там за първи път през 1999 - това бе един от първите турнири за мен на най-високо равнище. Страхотно е, че ще мога да се присъединя към честването на 45-тото издание на надпреварата", написа Федерер на официалния си сайт.

Швейцарецът има баланс от 23-6 на ''ABN AMRO World Tennis Tournament'' и ще участва на турнира за първи път от 2013 г. Той стана шампион през 2005 и 2012 г., а през 2001 г. стигна до финала, но не успя да вземе титлата.

Няма коментари:
Write коментара

Коментари