събота, 22 септември 2018 г.

Антъни Джошуа пред поредно предизвикателство в лицето на Александър Поветкин


Антъни Джошуа излиза като абсолютен фаворит в първата от двете битки, които планира да проведе на "Уембли". Коефициентът за негов успех е 1.11, срещу 8.0 за победа на Поветкин, но опитният руснак не бива да бъде подценяван.

През март Джошуа увеличи победната си серия на 21 успеха от 21 мача, но не успя да постигне 21-ва победа с нокуат, след като се наложи със съдийско решение в 12 рунда над Джоузеф Паркър. Той имаше възможност да откаже новозеландеца по-рано и получи някои критики, но пък показа, че е в изключителна физическа форма.

http://ads.betfair.com/redirect.aspx?pid=2529592&bid=9456
Александър Поветкин е считан за аутсайдер, но поглед във визитката му показва, че не бива да бъде подценяван. 39-годишният боксьор от Чехов има 34 победи (24 с нокаут) и само една загуба в кариерата си. Тя дойде през 2013 година от Владимир Кличко. Няма как да се пренебрегне фактът, че "руския Витяз" загуби по точки от великия украинец, който приключи кариерата си с 53 нокаута.

Британските фенове на бокса станаха свидетели на силата на Поветкин в двубоя му срещу Дейвид Прайс. В него британецът бе свален два пъти на пода, преди да бъде нокаутиран в петия рунд. Успеха руснака с нокаут се оценява с коефициент 9.00.

Въпреки неоспоримата класа на Поветкин, той вече е на 39 години и най-силните моменти в кариерата вече зад гърба му, така че Антъни Джошуа би трябвало да стигне до победата.

http://ads.betfair.com/redirect.aspx?pid=2529592&bid=9456
Поветкин нокаутира Прайс с тежък десен прав, но имаше един момент в третия рунд, когато беше пратен в нокдаун с ляв ъперкът. Ако позволи на Джошуа да го достигне с такъв удар мачът със сигурност ще приключи.

Поветкин е с 11 години по-възрастен, изиграл е с 14 двубоя повече и е по-дълго с 8 години на професионалния ринг от Джошуа. Руснакът е с 10 сантиметра по-нисък, а обхвата му е с цели 18 сантиметра по-къс. С почти три пъти повече изиграни рундове и почти два пъти повече години като професионалист, Поветкин никога не е достигал нивото, което Джошуа е постигнал в своята кариера досега.източник betting.betfair

Няма коментари:
Write коментара

Коментари